4 redenen waarom donaties zo belangrijk zijn

De stichting ALS kan alle hulp gebruiken. Er zijn heel veel manieren waarop jij kan bijdragen. Je kunt geld overmaken: eenmalig of structureel via een machtiging of overeenkomst. Ook kan je een actie opzetten om de stichting onder de aandacht te brengen. Donaties zijn belangrijk voor de stichting ALS. Lees hieronder 4 redenen waarom donaties zo ontzettend belangrijk zijn voor de stichting ALS. 

 

 


 

1. De vastgestelde doelen halen

De stichting kan veel doen met opgebracht geld. Zo zijn er verschillende doelen die gerealiseerd kunnen worden. De doelen zijn door de stichting ALS opgesteld en zijn voor de lange termijn. Het is morgen niet gerealiseerd. Het kost tijd.  Hieronder staan een paar doelen.

Doelen:

-          Het verbeteren van levenskwaliteit en zorg voor ALS-patiënten.

-          Het zo effectief mogelijk inzetten van het beschikbare geld voor wetenschappelijk onderzoek.

-          Bieden van een communicatieplatform voor ALS-patiënten, naasten, nabestaanden en omgeving

 

De doelen zijn dus voor de lange termijn. Het is morgen niet geregeld maar morgen zijn we wel verder dan vandaag. De stichting ALS hoopt dat u mee helpt.   

 

2. De ziekte moet de wereld uit

Er is al veel bereikt op het gebied van de bekendheid van de ziekte ALS, maar er kan nog veel meer bereikt worden. Door donaties is er meer geld wat gebruikt kan worden voor verder onderzoek. Als er iets nieuws wordt gevonden kan dat leiden tot meer oplossingen. De ziekte vraagt om veel specifieke behandelingen. Het kost tijd maar mede door donaties komen we steeds verder. De stichting ALS heeft al veel bereikt. De stichting ALS houdt de ziekte onder de aandacht en voert campagnes. Het uiteindelijke doel van de stichting ALS is dat de ziekte de wereld uit is.

 

3. Je hersenen geven een soort geluksprikkel als je geld doneert aan een goed doel

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zei in 2019 tegen NPO radio 2 dat geld doneren voor jezelf ook goed is. Je krijgt het gevoel dat het fijn is om te doen, waardoor je jezelf weer beloont. Groot of klein bedrag, alle beetjes helpen. Je helpt patiënten, vrijwilligers, artsen, onderzoekers en nabestaanden. De stichting ALS help je er enorm mee.

 

4. Het zorgt voor resultaat

Zonder donaties zijn bepaalde campagnes nooit gekomen. online campagnes kosten geld. De campagne; ‘’Ik ben inmiddels overleden’’ was een indrukwekkende campagne en dat leverde veel aandacht op voor de stichting ALS. De campagnes zorgen voor aandacht en die aandacht resulteert vaak in donaties of acties. En dat zijn dus de dingen die nodig zijn voor verder onderzoek. Samen komen we steeds een stapje verder. We hopen dat u meedoet.

 

Samen komen we er!

Doneren kan via: https://overijssel.alsacties.nl/actie/schaats-voor-als

 

 

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Bekijk dan onze site of die van de stichting ALS. U kunt ons of de stichting ook een mail sturen. Ook is de stichting ALS te vinden op sociale media. U kunt ook als bedrijf doneren. Bekijk de doneerpagina voor meer informatie over het doneren. Alle beetjes helpen. **Online doneren is minimaal 5 euro**